Началото на квалификациите в Шампионската лига не се състоя заради лошо състояние на терена. Отборите на ФК Санта Колома (Андора) и Биркиркара (Малта) трябваше да излязат един срещу друг на "Естади Комунал" в столицата на малката планинска държава. Протестът на малтийците обаче беше уважен от съдията и дежурния делегат. Гостите с изненада установиха ден преди мача, че големи части от игрището не са покрити с трева и в момента работници по поддръжката ги поставят. След консултация с длъжностните лица беше взето решение, че този терен е опасен за здравето и сигурността на футболистите.

Победителят от този мач ще срещне словашкия Жилина в следващия квалификационен кръг. В момента мачът между ФК Санта Колома и Биркиркара се води отложен, а УЕФА ще се произнесе до 48 часа по въпроса. Срещата-реванш е насрочена за 6 юли на националния стадион на Малта в столицата Ла Валета.

Днес пък е мачът между Тре Фиори (Сан Марино) и Рудар (Плевля, Черна гора). Победителят от този двубой ще бъде съперник на Литекс във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. След отлагането на снощната среща днешната ще се окаже първа в тазгодишната надпревара за влизане в групите на най-комерсиалния турнир.