Българският нападател Божидар Краев направи ключово включване за Уелингтън Финикс при равенството 2:2 като гост на Мелбърн Сити в мач от 4 кръг на австралийската Ей Лига.

25-годишният юноша на Левски се появи като резерва в 54-ата минута на мястото на англичанина Дейвид Бол, когато гостите изостават с 0:2. Малко след това Краев се разписа с глава, но попадението бе отменено поради засада.

В 79-ата минута след изпълнение на корнер Божидар Краев игра с топката, която се отби от противников играч и попадна в Сам Сътън, който с мощен удар намали на 1:2. В последната минута многоходова акция на Уелингтън бе завършена от Константинос Барбарусес за 2:2.

В третата минута на добавеното време бившият играч на ЦСКА Томас Лам, който играе за Мелбърн Сити, получи втори жълт картон и бе изгонен от игра. С попадения за домакините се отличиха Джейми Макларън (16-ата минута от дузпа) и Марко Тилио (34-ата минута).

Мелбърн Сити е лидер в класирането с 10 точки от четири изиграни мача, а Уелингтън Финикс е девети с четири пункта. Както е известно, Божидар Краев в края на юни подписа за две години с новозеландския тим след свободен трансфер от датския Мидтиланд.