Срещата от последния 30 кръг на руската Премиер лига между Том и Ростов може да бъде отменена заради ниските температури в Томск.
 
По-рано днес полетът с футболистите на Ростов, където играе и българският национал Чавдар Янков, трудно се приземи в сибирския град заради лошото време.
 
Ниските температури принудиха треньора на гостите Олег Протасов да откаже тренировката на стадион “Труд”. Според синоптиците утре в Томск се очакват температури от -10 градуса.
 
И двата отбора не играят за нищо в този двубой, след като си осигуриха оставането в групата и нямат шансове за място в европейските турнири. От Руската футболна федерация обявиха, че може да отменят мача.
 
Не такова е положението в Санкт Петербург, където разчистват падналия сняг от терена и трибуните. Местният Зенит, който си гарантира шампионската титла, приема Криля советов. Тимът от Самара се бори за мястото си в елита.
 
Още три отбора ще се опитат в последния кръг да запазят мястото си в Премиер лигата – Анжи, Амкар и Алания. Сибир отдавна изпадна.
 
Алания гостува на Сатурн, Амкар приема осигурилия си второто място ЦСКА (Москва), а Анжи е гост на Спартак (Налчик), който води битка за място в евротурнирите./БЛИЦ