Селекционерът на Германия Йоахим Льов останал без шофьорска книжка. Специалистът е предал свидетелството си за правооуправление и няма да може да кара автомобил в следващите шест месеца.

По информация на вестник "Ди Велт" причините са превишена скорост и използване на мобилен телефон, докато шофирал. Случаят е от месец март, но едва сега излиза на бял свят. Освен това на Льов са му били отнети 18 точки.

"Разбира се, признавам, че понякога за съжаление се налага да шофирам бързо. Научих си урока и ще променя поведението си зад волана. Няма причина случаят да бъде прикриван. Сега трябва да понеса последствията от тази моя грешка", коментира Льов.

От Германския футболен съюз признаха, че отдавна знаят за отнетата на Льов книжка. "Всички знаем, че Йоги повече от всеки друг се ядосва за случилото се", коментира генералният секретар Хелмут Зандрок.

Припомняме, това е вторият скандал, ако може така да се определи, в националния отбор за последните няколко дни. в неделя миналата седмица стана известно, че Кевин Гроскройц уринирал в хотел след запой.

В момента Бундестима е на лагер в Южен Тирол, където се подготвя за Световното първенство в Бразилия.