Кипърската футболна асоциация назначи бившия гръцки национал Никос Ниоплиас за треньор на националния отбор. Той ще води тима до края на квалификациите за Евро 2012 и в опита на островния тим да се класира за Мондиал 2014.
 
В официалното си съобщение кипърската федерация разкри, че е постигнала устна договореност със специалиста и се очаква той да пристигне на Острова на Афродита до две седмици, за да подпише официално договора си.
 
Ниоплиас, който има 44 мача за Гърция, започна треньорската си кариера през 2005 г. в юношеския национален отбор и изведе тима до 19 години на финал на европейско първенство, където загуби от Испания.
 
През 2009 г. пое Панатинайкос и изведе атинския гранд до дубъл, но напусна поста си през ноември 2010 г. заради слабото представяне на “детелините” в шампионата.
 
В националния отбор на Кипър той заменя гръцкия си сънародник Ангелос Анастасиадес, който напусна след неубедителното представяне в квалификициите за Евро 2012 въпреки обещаващото 4:4 с Португалия на старта.
 
Анастасиадес напусна през април и сложи край на 6-годишния си престой начело на тима. Първият мач на Ниоплис начело на Кипър ще бъде контролната среща с Молдова на 10 август. Кипър в момента е на 89-о място в световната ранглиста на ФИФА./БЛИЦ