Руската спортна телевизия „Мач ТВ“ направи оценка на шансовете на Станимир Стоилов да застане начело на Нижни Новгород. Според информацията, Мъри и Александър Кержаков продължават да са вариантите за новия член на руския футболен елит.

„Вероятността Александър Кержаков да поеме Нижни Новгород намаляват. За този вариант клубът трябваше да получи определени финансови ресурси, които за момента не са постъпили. Заради тази причина бюджетът на клуба не е оформен. Конкурент на руския специалист е българинът Станимир Стоилов. В момента шансовете между двамата треньори са 50:50. В същото време Нижни Новгород започна да преподписва договорите на играчите от миналогодишния състав“, съобщава руската телевизия в анализа си.

В същото време в Казахстан се появи слух, че Станимир Стоилов вече сформира треньорски екип и в него влиза настоящият треньор на Тобол (Костанай) Григорий Бабаян. 41-годишният казахстанец беше част от щаба на Мъри в Астана.

„За момента не съм поел никакъв отбор и няма как да правя покани за членове на моя треньорски щаб. В тази връзка не съм търсил и Григорий Бабаян. Бих се радвал да работя с такъв специалист в бъдеще, тъй като много ценя неговите професионални и човешки качества“, заяви Стоилов пред Sports.kz.