Футболистите на швейцарския Люцерн изненадаха съперниците си от втородивизионния Тьос преди мач за купата на страната. Преди осминафинала между двата тима играчите на Люцерн излязоха в ръце със сини кутии, които поднесоха на своите противници.

Футболистите на Тьос първоначално останали като гръмнати, тъй като на пръв поглед това изглеждало като секс играчка. При повторно вглеждане става още по-странно - на кутията е изобразето нещо, което много наподобява на пенис.

Чак при по-внимателно взиране се забелязва, че на заден план на картинката се вижда градската водонапорна кула на Люцерн. В града са започнали производство на кексчета с бадеми, чиято форма наподобява тази на кулата. Именно с такъв подарък футболистите от града изненадали своите съперници.

Не е много ясно каква е била реакцията на футболистите от Тьос и дали не са приели подаръците като подкуп, тъй като въпреки домакинското си предимство загубиха мача с 1:2 след обрат.

През сезон 1992/93 Люцерн отстрани Левски в първия кръг на КНК, а в следващия кръг на турнира за купата на Швейцария ще играе срещу Санкт Гален./БЛИЦ