Храмът на футбола "Маракана" бе основно реконструиран за световното първенство през 2014 година. Около 900 милиона реала струва обновяването на съоръжението, на което ще се играят финалите на Купата на конфедерациите през юни и на мондиала.

Бразилия ще открие реконструирания стадион на 27 април. Това съобщи генералният секретар на ФИФА Жером Валке. Лично губернаторът на Рио де Жанейро Сержо Кабрал е дал разрешение за по-ранното пускане. Официално култовото съоръжение ще бъде открито с контролен мач срещу Англия на 2 юни. Това ще бъде гвоздеят на тържествата по случай 150-годишнината на английската футболна асоциация. Две седмици по-късно легендарното съоръжение ще приеме и мачовете от турнира за Купата на конфедерациите.

На 24 април обаче ще бъдат започнати тестовете по неговата готовност да приеме големи мачове.Бронзова статуя в естествен ръст на Пеле ще бъде поставена през юни пред реновирания стадион в Рио де Жанейро. Известният бразилски скулптор Ике в момента довършва паметника, който тежи 300 кг.

Статуята е направена по модел от фотографии на Краля след попадението му във вратата на Чехословакия за победата на Бразилия с 4:1 на Мондиал 1970.

72-годишният Пеле още не е виждал статуята. Скулптурът Ике е автор на паметника на Майкъл Джексън, който беше поставен във фавела в Рио де Жанейро през юни 2010 г. Статуи на Краля има пред стадион “Фонте Нова” в бразилския град Салвадор, както и в габонската столица Либревил и индийския град Гутампура.