Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае отвори вратата за връщане на Карим Бензема в националния отбор. Това може да стане, когато приключи делото за участие в изнудване срещу нападателя на Реал (Мадрид).

В края на миналата година Бензема беше отстранен от „петлите“, след като се оказа, че е замесен в изнудване на Матийо Валбуена с видео запис на секс сцени. Нападателят отрича участието си в скандала, но не игра за Франция на Евро 2016.

„Аз съм противник на доживотните наказания. Бензема трябва да приключи съдебните си дела. Ние няма да поемем излишен риск. Той вече пропусна европейското първенство и това беше сигнал. Проблемът все още не е разрешен, но когато това стане Карим ще може да се върне в националния отбор. Тогава обаче думата ще има селекционерът на тима“, разкри Льо Грае пред „Екип“.

За момента няма обявена дата от съда за делото срещу Карим Бензема. Френският нападател още не е играл за Реал (Мадрид) от началото на сезона, тъй като лекува контузия на хълбока.