Нападателят на Сток Сити Майкъл Оуен нападна остро родния си клуб Ливърпул. Според острието именно тима от Анфилд е виновен за влошеното му здраве и за това, че често се контузва.

„Сър Алекс Фъргюсън по-рано бе казал, че бих могъл да стана по-добър играч, ако треньорите са били по-внимателни с мен в ранния етап на кариерата ми. Ще се съглася с него, но като изключим думата „по-добър“. Според мен, ако бях получил различно отношение, просто щях по-дълго време да играя на максимум, заяви 32-годишният Оуен.

Той бе наложен в първия състав на Ливърпул на 17-години и набързо се превърна в основна фигура в тима.

„Ливърпул просто ме експлоатираха. Пускаха ме във всеки възможен мач. В тима имаше още едно момче от академията - Стивън Джерард. Той също показваше огромен потенциал. За разлика от мен, който играех 80 и повече мача на година, Стиви просто не можеше да остане здрав. Играеше доста по-малко от мен. Смятам, че това оказа голяма роля за продължителността на кариерата му. Моето тяло ме наказа затова, че непрекъснато натисках до последно. Подколянното ми сухожилие се разкъса на две, а с това загубих способността си да играя на върха на силите си“, завърши Оуен.