Нападателят на Сток Сити Майкъл Оуен призна, че ще му бъде странно да се изправи срещу бившия си отбор Ливърпул. Двубоят между двата тима е в сряда от 21:45 часа. Оуен така и няма гол срещу Ливърпул след напускането си на "Анфийлд". Роденият на 14 декември 1979 година Оуен игра в Ливърпул от 1996 до 2004 година, след което премина в Реал Мадрид.

„Наистина чувството да играеш срещу бивш клуб е странно. Особено, когато в този отбор си играл в продължение на 15 години. Ливърпул е голяма част от моя живот и кариерата ми. Най-добрите моменти в кариерата ми бяха именно с фланелката на този отбор", заяви Оуен, цитиран от "Скай Спортс".

"Със сигурност имам много щастливи спомени с екипа на Ливърпул, макар че не съм имал добри спомени, когато играя срещу тях. Причината за това е, че аз никога не съм вкарвал гол на моя бивш клуб и това няма как да ме радва", добави той.

"Не виждам някаква причина да не продължим по план. Имахме труден старт на сезона, но същевременно взехме точки срещу някои от най-големите отбори. Всеки мач във Висшата лига е труден, но няма причина да не продължим да играем добре. Мисля, че нашите амбиции са си все същите, ще се борим за оставане в елита. Първo и преди всичко искаме да оцелеем, без значение срещу кой отбор играем, така че когато натрупаме 40 точки, тогава вече можем да мечтаем за нещо повече ", завърши нападателят./БЛИЦ