Третодивизионният германски Падерборн уволни българския си треньор Павел Дочев. Раздялата с българския специалист идва само ден след домакинското поражение на тима с 0:2 от втория отбор на Вердер (Бремен) в мач от 36 кръг.

“Павел Дочев е дам много на Падерборн като играч и треньор, но тимът се нуждае от свежест и промяна във финалния етап на шампионата”, заяви президентът на клуба Петер Еверс.
 
Треньор на тима за оставащите два мача до края на сезона ще бъде спортният директор на клуба Андре Шуберт. В последните пет мача Падерборн спечели само един мач и в момента заема второто място в Трета лига, което дава право на директна промоция във Втора бундеслига.
 
Падерборн е с 62 точки от 36 мача, но само една пред третия Унтерхахинг, който има мач по-малко. Четвъртият Фортуна (Дюселдорф) е с 60 точки и също мач по-малко. Третото място гарантира бараж за влизане във втора дивизия, като съперник ще бъде отборът заел 15-о място във Втора бундуслига. Лидер и сигурен участник във второ ниво на германския футбол е Унион (Берлин) със 77 точки./БЛИЦ