Последната въпросителна относно завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед намери своя отговор. Висшата лига позволи на португалеца да вземе фланелката с №7 на „червените дяволи“, въпреки че от началото на сезона със същия номер беше регистриран Единсон Кавани.

Управата на Висшата лига преди дни обяви, че ще направи изключение заради 36-годишния португалец, ако Юнайтед подаде официална молба за смяна на номера на Кавани. Подобен иск е бил направен и впоследствие удовлетворен.

“Не бях сигурен дали ще е възможно да взема отново фланелката с номер седем и за това искам да отправя огромна благодарност към Еди за неговия невероятен жест,” заяви Роналдо. 

Така нападателят на Манчестър Юнайтед се позволява да носи екипа с №21, с който играе и за националния отбор на Уругвай. До момента този номер беше ползван от Даниел Джеймс, който „червените дяволи“ трансферираха в Лийдс.

По този начин пък Кавани оваканти екипа с №7, който отново ще бъде носен от Кристиано Роналдо. Португалецът беше със седмицата на гърба си и по време на първия си престой на „Олд Трафорд“ между 2003 и 2009 г.

Освен това Роналдо ще може да се присъедини по-рано към тренировките на Манчестър Юнайтед. Той ще пропусне предстоящата световна квалификация с Азербайджан на 7 септември. Това е така, тъй като петкратният носител на „Златната топка“ натрупа картони и е ще бъде наказан.

Вероятно Кристиано ще бъде освободен от лагера на Португалия след контролата с Катар на 4 септември, но е възможно това да стане и преди мача, който ще се играе в Дебрецен.

Противоречиви са информациите относно пристигането на Кристиано Роналдо в Англия. Според португалските медии, той трябва да изтърпи петдневна карантина. Правилата на Великобритания обаче му позволяват да се освободи от карантина с два отрицателни PCR теста в дните след пристигането му в страната, ако е ваксиниран, но в противен случай изолацията е десет дни.