Бразилия записа четвърта поредна победа от четири изиграни мача в южноамериканските квалификации за Мондиал 2022, след като се наложи с 2:0 като гост на Уругвай.

Това е най-добрият старт на „селесао“ на световни квалификации за последните 51 години. За последно „златистите“ печелят първите си четири мача от пресявките преди Мондиал'70, когато с Пеле в състава си печелят и шестте си квалификационни срещи.

Уругвай започна по силно мача и Дарвин Нунес удари напречната греда на вратата на Едерсон. Постепенно Бразилия взе инициативата в мача и в 34-ата минута Артур се разписа с точен удар от границата на наказателното поле.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Точно преди почивката „селесао“ вкара втори гол, когато Ричарлисон се разписа с глава след центриране на Ренан Лоди. През второто полувреме Габриел Жезус изтормози защитата на домакините, но бразилците не успяха да вкарат повече голове.

Разочарованите от развоя на мача уругвайци отговориха с по-груба игра, която беше илюстрирана от четири жълти картона през втората част, а нападателят Единсон Кавани беше изгонен от игра в 71-ата минута.

Бразилия е лидер в класирането на квалификациите в Южна Америка с пълен актив от 12 точки, докато Уругвай е пети с шест, на две пред Чили и Колумбия. Първите четири отбора се класират директно за Мондиал 2022 в Катар, докато петият ще играе интерконтинентален бараж.

Уругвай – Бразилия 0:2
0:1 Артур (34), 0:2 Ричарлисон (45)

Уругвай: Кампаня, Касерес, Хименес, Годин, Оливерос, Нандес, Торейра (60-Арамбари), Бентанкур (60-Б. Родригес), Де ла Крус (70-Х. Родригес), Кавани, Нунес

Бразилия: Едерсон, Ренан Лоди, Тиаго Силва, Маркиньос, Данило, Евертон Рибейро (90+2-Лукас Пакета), Дъглас (90+2-Бруно Гимараеш), Артур, Ричарлисон (70-Евертон), Роберто Фирмино, Габриел Жезус

Монтевидео, „Сентенарио“
Съдия: Роберто Тобар (Чили)
Жълти картони: Касерес, Хименес, Нандес, Х. Родригес (Уругвай); Маркиньос, Дъглас Луис, Ричарлисон (Бразилия)
Червен картон: 71-Кавани (Уругвай)