Старши треньорът на Еспаньол Диего Мартинес бе уволнен от поста заради слаби резултати, съобщиха от клуба.

"Спортните резултати подтикнаха ръководството на клуба да вземе това решение с единствената и ясна цел отборът да запази мястото си в елитната дивизия. Клубът, чрез своя президент и борд на директорите, би искал да благодари на треньора и неговия щаб за тяхната работа и всеотдайност и му пожелава много късмет и успех в бъдещите му начинания", се казва в изявлението на клуба.

Временно отборът ще бъде воден от бившия играч на Еспаньол Луис Гарсия Фернандес. Отборът е 17-и в класирането на Ла Лига с 27 точки от 27 мача.

По-рано днес още един испански клуб Валядолид остана без треньор. Хосе Рохо - Пачета беше уволнен заради загубата с 0:6 от Реал (Мадрид).

“Виолетовите” благодариха на наставника за голямата роля, която е изиграл в изграждането на сегашния тим. В момента Валядолид продължава битката си за оцеляване в Ла Лига, като е само на точка над зоната на изпадащите.

“Това е трудно решение за всички. Пачета водеше този тим и успя да помогне за завръщането му в Ла Лига, а представянето бе белязано от неговата страст и отдаденост като треньор. Това е факт, който винаги ще бъде помнен. 

В своите 75 официални мача (42 в Ла Лига 2, 27 в Ла Лига и 6 двубоя за Купата на краля) той изгради силна връзка с отбора, но и с целия град. Клубът иска да му благодари за представянето, като същевременно му пожелава всичко най-добро в личен и професионален план,” се казва в изявлението на клуба.

Припомняме, че в Англия също имаше две уволнение след последния кръг. Челси натири Греъм Потър, а Лестър - Брендън Роджърс.