Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън може да получи още едно наказание до края на сезона заради коментар във връзка с футболен съдия, въпреки че този път шотландецът похвали въпросния рефер.
 
Днес Футболната асоциация обяви, че разследва Фъргюсън за коментар относно Хауър Уеб през миналата седмица. На съдията, който ръководи финала на Шампионската лига и на Мондиал 2010 през миналата година, предстоеше да свири дербито между Юнайтед и Челси.
 
На пресконференцията преди мача Фъргюсън обяви, че Уеб е най-добрият избор за рефер на въпросния мач. След това мениджърът на “червените дяволи” обяви, че се бои съдийски грешки да не окажат влияние на крайния изход на двубоя.
 
Изказването на Сър Алекс е в нарушение на правилата на ФА, тъй като на мениджърите е забранено да коментират съдиите преди изиграването на мача. Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1 на “Олд Трафорд”. Фъргюсън има срок до понеделник да прати обяснението си по случая.
 
През март мениджърът на Манчестър Юнайтед получи наказание за пет мача заради изказването си срещу рефера Мартин Аткинсън след загубата на “червените дяволи” от Челси с 1:2 на “Стамфорд Бридж”./БЛИЦ