Бившият собственик на Милан и настоящия президент на втородивизионния Монца Силвио Берлускони е приет в болница в понеделник.

„Силвио Берлускони е приет в болница в понеделник сутринта. Причината е здравословен проблем, който не мога да разкрия“, обяви адвокатът на богаташа Федерико Чекони.

По този начин юристът обясни,защо 84-годишният бивш премиер на Италия не се явил на днешното си изслушване пред съда по делото за сексуални контакти с непълнолетната проститутка Сарима Ел Махруг (известна като Руби Рубакуори).

В началото на февруари Берлускони също беше приет в болница. Тогава той падна в дома си и получи контузия на бедрото. Няколко седмици по-рано богаташът беше настанен в лечебно заведение заради аритмия. През есента пък проведе успешно лечение от COVID-19 в миланска клиника.

Ръководеният от Силвио Берлускони Монца в момента води битка за промоция в Серия „А“ и заема четвърто място в италианската втора дивизия. В последния си мач, игран през миналия уикенд, тимът загуби с 1:4 от Венеция.