Поредни проблеми се стовариха върху главата на Благой Георгиев. След като бе арестуван за хулиганство и посегателство над паметник на културата пред римския Колизеум, сега българинът си спечели славата на симулант.
 
Българинът игра в двубоя с Кубан, спечелен с 1:0, но на няколко пъти полежа на терена след контакт със съперник, което ядоса феновете на Кубан.
 
Георгиев падна за първи път в 25-ата минута след борба за топката с Павлюченко, а в 79-ата отново получи медицинска помощ, този път след контакт с Аршавин.
 
След края на мача наставникът на Рубин Ринат Билялетдинов бе нападнат заради указанията си тимът му да бави играта, с които журналистите си обясниха поведението на Георгиев.
 
"Не е имало треньорски указания да се бави играта. Щом ви е направило впечатление, че Благо лежи на терена, без да е контузен, значи това е част от неговата игра. Със сигурност не съм искал да го прави, но и не мога да го отуча. Извинявам се от негово име. Пак повтарям - това не е нещо, на което учим футболистите", заяви Билялетдинов.