Бившият български национал Красимир Балъков може отново да се уреди с треньорски пост в Бундеслигата. Бившият наставник на Черноморец за пореден път попадна сред вариантите за Щутгарт, където Бруно Лабадия може скоро да се прости с работата си.
 
Настоящият треньор на "швабите" е пред уволнение заради слабия старт на сезона. Щутгарт заема предпоследно място в Бундеслигата без спечелена победа.
 
Според Sport.t-online.de Балъков е сред трите основни варианта за наследник на Лабадия в Щутгарт, където преминаха най-добрите години във футболната му кариера. Другите възможности пред швабите са Бернд Шустер и Марко Курц. Бала е без работа след края на миналия сезон, когато беше уволнен от Кайзерслаутерн след изпадането на “червените дяволи” от Бундеслигата. На “Фриц Валтер Щадион” бившият халф наследи именно Марко Курц.
 
Счита се, че българинът има сериозни шансове за треньорския пост в Щутгарт, ако Бруно Лабадия бъде уволнен. Бившият национал е легенда на клуба, а и спортен директор е бившият му съотборник Фреди Бобич. Двамата заедно работиха и в Черноморец. Заради връзката с Бобич Балъков беше вариант за Щутгарт и в края на 2010 г., но тогава на мястото на уволнения Йенс Келер беше назначен Бруно Лабадия.