Палермо победи лидера Милан с 1:0 в среща от 30-ия кръг на италианската Серия „А”. Така тимът от Сицилия нанесе сериозен удар по шампионските амбиции на „росонерите”, които още утре може да бъдат застигнати от градския си съперник Интер. Ако „нерадзурите” победят в на пръв поглед лекото си домакинство Лече, то те ще скъсят разликата с Милан само на 2 точки.

Срещата в Палермо бе много интересна с множество положения и пред двете врати. Все пак сицилианци успяха да открият резултата в своя полза още в 10-ата минута при първата си по-сериозна атака към вратата на Милан. След центриране от ъглов удар в наказателното поле на „росонерите” топката стигна до Джулио Милячо, който я свали с глава на Дорин Гоян и последният от непосредствена близост реализира за 1:0. След още 60 секунди игра „росонерите” пропуснаха страхотен шанс за изравняване, след като удар на Маийо Фламини мина на сантиметри покрай вратата. До края на първото полувреме Милан имаше още един шанс за гол, но той бе пропилян от Антонио Касано, който бе зад защитата на домакините, но ударът му премина над вратата.

И след почивката гостите продължиха да търсят изравнителното попадение, но така и не го постигнаха. В 55-ата минута удар от близо на Хавиер Пасторе бе спасен от вратаря на Милан Кристиан Абиати. Наставникът на гостите Масимилиано Алегри пусна в игра Робиньо, който освежи още повече играта на тима, но два негови удара бяха отразени с вещина от вратаря на Палермо Салваторе Сиригу.

В 78-ата минута Дженаро Гатузо отправи бомбен изстрел, но Сиригу отново бе на мястото си и отрази. В допълнителното време на мача Абел Ернандес остана очи в очи с Абиати, но стреля покрай вратата. В крайна сметка той и съотборниците му подхлъзнаха Милан и прибраха трите точки.

След победата си Палермо излезе на седмо място с 43 точки, докато Милан си остава начело с 62 пункта, колкото имаше и преди този кръг. /БЛИЦ



ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А", 30 КРЪГ

Лацио - Чезена 1:0
1:0 Мауро Сарате (2)

Палермо - Милан 1:0
1:0 Дорин Гоян (10)

На 20 март (неделя) от 13:30 часа
Фиорентина - Рома (TV+)
Баланс: 143 мача, 44 победи за Фиорентина, 56 равенства, 43 победи за Рома

На 20 март (неделя) от 16:00 часа
Бари - Киево
Баланс: 3 мача, 2 победи за Бари, 1 равенство

Болоня - Дженоа
Баланс: 73 мача, 29 победи за Болоня, 26 равенства, 18 победи за Дженоа

Интер - Лече (TV+)
Баланс: 27 мача, 21 победи за Интер, 3 равенства, 3 победи за Лече

Ювентус - Бреша (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 43 мача, 25 победи за Ювентус, 15 равенства, 3 победи за Бреша

Сампдория - Парма
Баланс: 31 мача, 11 победи за Сампдория, 8 равенства, 12 победи за Парма

Удинезе - Катания
Баланс: 17 мача, 6 победи за Удинезе, 2 равенства, 9 победи за Катания

На 20 март (неделя) от 21:45 часа
Наполи - Каляри
Баланс: 51 победи, 17 победи за Наполи, 21 равенства, 13 победи за Каляри

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите за първенство.