Израелските сили за сигурност са арестували вратаря на олимпийския национален отбор на Палестинската автономия Омар Абу Роис по обвинение за участие в стрелба срещу израелски войници.
 
От Палестинския футболен съюз обявиха, че арестът на 23-годишният Абу Роис, подозиран за член на ислямисткото движение “Хамас”, е бил последван от задържането на Ахмад Халил Али Абу Ел Асал. Той е играч на фуболния тим на палестинския бежански лагер Акабат Джабер.
 
Абу Роис е един от 13-те задържани след атаката над израелски войници през януари в бежанския лагер Ал Амари, който е в близост до град Рамала. Властите обявиха, че нападателите са стреляли с автомати “Калашников”, доставени от шефа на местния клон на “Червения полумесец”. Омар Абу Роис е служител на организацията и е помогнал за скриването на автоматите след стрелбата.
 
Президентът на Палестинския футболен съюз Джибрил Раджуб обяви, че Абу Роис е бил задържан на работното си място, а Ахмад Халил Али Абу Ел Асал е арестуван в дома си. Той поиска намеса от страна на президента на ФИФА Сеп Блатер в защита на двамата футболисти.