Панатинайкос е един от осемте клуба от гръцкия елит, който не получиха лиценз за следващия сезон, обяви местната футболна федерация.
 
Гръцката централа е разгледала документите на 16-те тима през изминалата седмица. Осем от отборите са получили правото да играят в елита и през следващия сезон, но на останалите осем е бил отказан лиценз.
 
Панатинайкос е сред вторите осем клуба. Те имат право да обжалват решението в петдневен срок. От ръководството на „детелините“ изразиха увереност, че ще получат желания сертификат.
 
Клубовете, които получиха лиценз, са Олимпиакос, ПАОК, Астерас Триполис, Верия, Ксанти, Атромитос, Левадиакос и Платаниас. Без желания ценз останаха Арис, ПАС Янина, ОФИ Крит, Паниониос, Пантракикос и изпадналите Керкира и АЕК. Последните два тима бяха подали документи преди да стане ясно, че изпадат.
 
„Решението на Лицензионната комисия на футболния съюз беше изненада за нас. Панатинайкос предостави всички документи, доказващи нашата платежоспособност и гарантиращи нашите настояще и бъдеще. Клубът направи необходимите стъпки, които бяха изискани от УЕФА и други подобни организации. Панатинайкос е сигурен, че ще спечели при обжалването“, твърди официалното съобщение на „детелините“.