Гръцкият клуб Панатинайкос обяви, че дълго задържаното плащане към полузащитника Микаел Есиен и други двама футболисти е осъществено и така детелините са избегнали отнемането на 9 точки от актива. Въпреки това, отборът все още е заплашен от изваждане от Суперлигата заради планината от дългове. 

Спортният съд постанови Панатинайкос да уреди задълженията с Есиен, както и с аржентинското крило Сабестиан Лето и испанският нападател Точе до дни или в противен случай ще загуби точки.

Служители на клуба, потърсени за коментар, не уточниха колко пари са били изплатени. Есиен пристигна в Панатинайкос от Милан през 2015-а година и напусна след един сезон, който за него беше изпълнен с контузии и здравословни проблеми. 

Обичайно Панатинайкос е претендент за титлата в Гърция, но сега е на 10-о място от 16 отбора в Суперлигата. АЕК (Атина) е начело с 60 точки от 26 мача, две пред ПАОК и три кръга до края.

Първите два отбора обаче имат и един нерешен казус с мач по-малко заради нахлуването на президента на ПАОК Иван Савидис на терена с пистолет на кръста, което доведе до прекратяването на дербито. В Панатинайкос има и българска следа, тъй като и защитникът Иван Иванов, който в момента е в Берое, също ги съди за неизплатени суми. 

"Към Иван няма плащане, а и нямаме контакт с клуба. Вероятно съвсем скоро, заради дълговете към него, ще бъдат отнети точки на Панатинайкос”, коментира пред БТА адвокат Радостин Василев.