Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви, че звездата на тима Уейн Рууни е под въпрос за предстоящия осминафинален реванш от Шампионската лига с Милан (3:2 в първия мач). Шотландецът призна, че вероятно срещу “росонерите” титуляр ще бъде българският национал Димитър Бербатов.

Рууни получи усложнение на контузия в коляното, след като игра почти цял мач за Англия при победата с 3:1 над Египет в сряда. Това бе причината нападателят да не вземе участие в двубоя на Юнайтед с Уулвърхемптън (1:0).

Сър Алекс призна, че е очаквал Рууни да играе само едно полувреме срещу Египет, но вместо това 24-годишното острие бе заменен чак в 86-ата минута от Карлтън Коул. Мениджърът на “червените дяволи” обвини терена на “Уембли” за проблема със звездата на тима.

Ситуацията с травмата на нападателя е поставила под огромно напрежение щаба на Манчестър Юнайтед. Рууни се намираше в страхотна форма и с попаденията си реши няколко срещи на тима. Освен това аут до края на сезона е и Майкъл Оуен.

“За съжаление Рууни е под голяма въпросителна за мача с Милан. Това е един от онези моменти на лош късмет, от които не можеш да избягаш. Виновен е теренът на “Уембли”. Изключително съм доволен от представянето на Бербатов срещу Уулвърхемптън. Вероятно ще го пусна титуляр срещу Милан”, заяви Фъргюсън.

Контузията на Рууни е поредният удар по Юнайтед, след като в списъка с травмираните футболисти са още Майкъл Оуен, Андерсон, Райън Гигс и Джон О`Шей. На “Молиню” срещу “вълците” Уес Браун бе заменен на почивката от Гари Невил заради проблем с коляното. Със същия проблем е и Джони Евънс, който не игра срещу Уулвърхемптън./БЛИЦ