Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се контузи, написа официалният сайт на английския гранд. Нападателят пропусна днешната тренировка, а по-късно на пресконференцията си Сър Алекс Фъргюсън трябва да обясни какво точно е състоянието му.

Утре от 21:45 часа Димитър Бербатов и съотборниците му приемат Шалке 04 в реванша от 1/2-финалната фаза на Шампионската лига. "Червените дяволи" биха с 2:0 в първата среща на "Фелтинс Арена" и само чудо би ги лишило от участие на финала на "Уембли", който ще е на 28 май.

Титуляр утре ще започне Димитър Бербатов, който щеше да е в стартовите единайсет даже и Рууни да не се беше контузил.

Все още не е ясно дали английският национал ще бъде вдигнат на крака за другия важен сблъсък, който е решаващ за шампионската титла в Англия - с Челси в неделя от 18:10 часа.

Новината за контузията на Рууни предизвика паника сред феновете на тима. Повечето от тях не се притесняват за утрешния мач и задават въпроса дали Уейн ще е на линия за битката с Челси. Очаква се по-късно да се разбере дали нападателят ще е напълно здрав за дербито с Челси. Според някои източници от Острова състоянието на Рууни не е тревожно и сър Алекс със сигурност ще разчита на него в неделя. Според други обаче травмата на английския национал не е лека.

Групата на Манчестър Юнайтед за реванша с Шалке 04:
Вратари: Едвин ван дер Сар, Томас Кушчак, Андерс Линдегаард
Защитници: Патрис Евра, Уес Браун, Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Джон О`Шей, Рафал Да Силва, Крис Смолинг, Джони Еванс
Полузащитници и нападатели: Антонио Валенсия, Нани, Джи-Сунг Парк, Майкъл Карик, Андерсон, Дарън Гибсън, Пол Скоулс, Дарън Флетчър, Габриел Обертан, Бебе, Майкъл Оуен, Хавиер Ернандес, Димитър Бербатов