Бившият италиански национал Кристиан Панучи подписа двегодишен договор с Албанската футболна федерация като селекционер на националния отбор.

44-годишният бивш защитник на Милан, Интер, Реал (Мадрид) и Рома наследява на поста сънародника си Джани де Биази, който класира албанците на Евро 2016, но преди месец подаде оставка.

Панучи ще води Албания до края на квалификационния цикъл за Евро 2020. Италианецът изрази надежда, че ще успее да напише нова страница от футболната история на Албания и ще остане начело на националния отбор по-дълго.

„Убеден съм, че разполагам със силен отбор, на който предстоят много важни четири мача от квалификациите за Мондиал 2018. Класирането изглежда почти невъзможно заради ситуацията в групата, но тези срещи ще бъдат добър трамплин за постигането на нашата цел – Евро 2020“, заяви Панучи.

Албания е в Група „G“ от квалификациите за Мондиал 2018, където към момента е на трето място с 9 точки, колкото има и четвъртият Израел. На първите две позиции за Испания и Италия с по 16 точки. В групата са още Македония (3 точки) и Лихтенщайн (без точков актив).