Гръцкият гранд Панатинайкос елиминира Рома на 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Панатинайкос спечели реванша на "Стадио Олимпико" в Рим с 3:2 и продължава напред с общ резултат 6:4.

Рома поведе с 1:0 още в 11-ата минута с гол на норвежкия ляв бек Йон Арне Рийзе. В рамките на 5 минути в края на първото полувреме обаче гостите шокираха "вълците", като им вкараха цели три гола. В 40-ата минута халфът на италианския тим Даниеле Де Роси фаулира в наказателното поле на Рома младата звезда на Панатинайкос Сотирис Нинис и реферът отсъди дузпа за гръцкия тим. Френският нападател Джибрил Сисе не сбърка от бялата точка и изравни резултата.

В 43-ата минута 19-годишният Нинис направи безпомощен бразилския страж на Рома Дони с прекрасен изстрел и гостите излязоха напред в резултата – 2:1. В последните секунди на първата част кошмарът за Рома стана пълен, след като Нинис намери Сисе и бившият нападател на Ливърпул вкара трети гол за Панатинайкос.

В 67-ата минута Де Роси намали резултата на 2:3, но италианците нямаха сили за повече и отпаднаха от надпреварата. В 89-ата минута Кацуранис от Панатинайкос получи втори жълт картон и гостите доиграха мача с 10 души./БЛИЦ