Легендата на Милан и италианския национален отбор Паоло Малдини придоби собственост върху ФК Маями. Предприемачът Рикардо Силва е партньор на защитника, а тимът все още не е започнал официалното си съществуване. Това ще се случи през 2016 година, когато ФК Маями ще се включи в NASL Северноамериканската футболна лига - второто ниво на професионалния футбол в САЩ).

"Маями най-накрая има група собственици, които предложиха глобална визия и богат опит за изграждането на сериозен клуб. Малдини и Силва са решени да направят боеспособен тим, който да бъде партньор на местната общественост в Маями", коментира комисарят на NASL Бил Питърсън.

"Маями е вторият ми дом в последните 15 години и е страхотно, че тук ще има футболен клуб. Това е един от световните центрове и той заслужава да има силен футболен отбор", каза 46-годишният Малдини.

Както е известно, Дейвид Бекъм отдавна възнамерява да създаде свой клуб в Маями, който да играе в Мейджър сокър лигата. Плановете за строеж на нов 25-хиляден стадион обаче удариха на камък през миналата година, което е позволило на Малдини да се задейства и да изпревари английската звезда.