Парагвай и Венецуела завършиха зрелищно 3:3 в последния си мач от Група “B” на турнира Копа Америка в Аржентина и така се класираха за четвъртфиналите на надпреварата. “Гуараните” останаха трети в групата, а Венецуела отстъпи първото място на Бразилия само по голова разлика. Кариоките надиграха в по-късния мач от групата Еквадор с 4:2.

Парагвайците водеха на Венецуела с 3:1 до 89-ата минута, но в самия край изпуснаха победата. Получилият се резултат обаче е достатъчен и за двата тима да продължат напред в турнира.

Венецуела откри резултата още в 5-ата минута, когато Соломон Рондон стреля великолепно от границата на дъгата на наказателното поле и направи безпомощен противниковия страж Хусто Вилар. В 33-ата минута обаче Парагвай изравни чрез куриозен гол на Антолин Алкарас. Лукас Бариос стреля с глава и останаха съмнения, че топката е преминала голлинията, но след последвалото разбъркване Алкарас вкара за 1:1.

След почивката в 63-ата минута “гуараните” стигнаха до пълен обрат след гол на Лукас Бариос. В 86-ата минута Кристиан Риверос покачи на 3:1 с глава след центриране от фаул и мачът изглеждаше решен. Минута преди края Мику стреля и след рикошет в тялото на противников футболист, топката се озова в мрежата зад Вилар – 3:2. В 3-ата минута на добавеното време всичко свърши, след като при изпълнение на ъглов удар Гренди Перосо изпревари Вилар и с глава оформи крайното 3:3.

След този хикс Венецуела остана на второ място в групата с 5 точки, колкото има и лидерът Бразилия след победата си над Еквадор с 4:2. Парагвай е трети с 3 точки, но те са напълно достатъчни за класирането на тима за четвъртфиналите. На последната четвърта позиция с 1 точка остана Еквадор, който напуска надпреварата.

Парагвай - Венецуела 3:3
0:1 Рондон (5), 1:1 Алкарас (33), 2:1 Бариос (63), 3:1 Риверос (86), 3:2 Мику (89), 3:3 Перосо (90+3)