Олимпия е първият финалист в тазгодишното издание на най-престижния южноамерикански клубен турнир Копа Либертадорес. Парагвайският тим загуби с 0:1 на реванша при визитата си на колумбийския Индепендиенте (Санта Фе), но елиминира съперника с общ резултат 2:1 и за седми път в историята се класира за финала на надпреварата.

Единственото попадение в реванша отбеляза Вилдер Медина (76), но отлични намеси на вратаря Мартин Силва попречиха на домакините от Санта Фе да стигнат поне до продължения, след като бяха загубили първия мач с 0:2 в Асунсион.

Олимпия е трикратен носител на Копа Либертадорес през 1979, 1990 и 2002 година, но класирането за финала през този сезон се приема като изненада. Парагвайският тим е измъчван от сериозна финансова криза, като играчите не са получавали заплати от септември миналата година.

Възпитаниците на Евер Алмейда ще спорят за трофея с победителя от другия полуфинал между аржентинския Нюелс Олд Бойс и бразилския Атлетико (Минейро). В първия мач аржентинците спечелиха с 2:0, но им предстои реванш в Бразилия. Финалнитя сблъсъци за Копа Либертадорес са на 17 и 24 юли.