Преговорите за нов договор между мегазвездата Лионел Меси и Барселона са започнали. Това съобщава испанското издание Sport.es 

Както е известно, настоящият контракт на аржентинския гений изтича на 30 юни, а спекулациите около бъдещето му се множат. 

Според информацията, президентът на каталунците Жоан Лапорта и бащата на играча Хорхе Меси са провели няколко разговори през последните дни, в които са поставили основите на бъдещ контракт между двете страни.

Все още обаче не е отправено конкретно финансово предложение, което зависи от резултата от одита, който се прави в клуба.

Твърди се, че Лапорта вече е обяснил на Хорхе Меси какви са основните параметри, а те първоначално са се харесали на Меси и баща му.

Първоначалната идея е за дългосрочен договор, който да обвърже звездата с Барселона за цял живот, дори когато футболната му кариера приключи.

Аржентинецът не се интересува толкова от финансовата част на договора, колкото от създаването на отбор, който е способен да спечели Шампионската лига.

Според изданието все още има дълъг път за изминаване в преговорите между двете страни, но първата стъпка е направена и резултатът е положителен.