Пари Сен Жермен продължава победния си ход в турнира за Купата на Франция. Грандът се класира по драматичен начин за 1/8-финалите след победа над Тулуза с 2:1 на своя „Парк де Пренс”. В герой за парижани се превърна нападателят Златан Ибрахимович. Легендата на шведския футбол се появи в игра през второто полувреме и бе точен от дузпа в 89-ата минута.

Всичко иначе започна перфектно за гостите, които поведоха още в 11-ата минута с гол на Жак- Франсоа Мубандже.  На почивката момчетата на треньора Лоран Блан бяха изпратени с бурни освирквания от недоволните си фенове.

Явно конското, което е чел старшията в съблекалнята е дало резултат, защото през второто полувреме на терена сякаш имаше само един тим - този на ПСЖ. В 54-ата минута Давид Луис изравни след удар с глава.  10 минути по-късно Ибра влезе на мястото на Езекиел Лавеци.

В 89-ата минута беше най-спорната ситуация в мача. Курзава нахлу в наказателното поле на гостите и се строполи на тревата след лек сблъсък със Спахич. Реферът Тони Шапрон обаче побърза да надуе свирката - дузпа! С изпълнението се нагърби Ибрахимович, който стреля хладнокръвно в десния ъгъл и донесе победата с 2:1.

Столичани са почти сигурни шампиони, след като имат 21 точки аванс пред преследвачите в първенството. Освен това те поставиха нов рекорд - 30 мача без поражение в елита. За последно те паднаха през март 2015 г., когато отстъпиха пред Бордо с 2:3.