Пари Сен Жермен разби Лориен с 4:0 в първи мач от 12-ия кръг в Лига 1 на Франция. Лидерът във временното класиране рано-рано предреши изхода от срещата и не остави никакви илюзии у гостите, че ще измъкнат нещо от “Парк де Пренс”.

Още до почивката момчетата на треньора Лоран Блан вече водеха с комфортното 3:0, въпреки че бяха лишени от лидера си Златан Ибрахимович, който страдаше от контузия в коляното. Лукас откри още в 3-ата минута, а излезлият този път като титуляр Жереми Менез покачи на 2:0 в 39-ата. Единсон Кавани малко преди почивката се разписа за 3:0 след асистенция на Лукас. Разликата в класите си пролича и през второто полувреме. Отново уругвайската суперзвезда направи 4:0 в 81-ата минута, след като се разходи из заспалата защита на Лориен.

Гостите иначе имаха репутация на “черни котки” за столичани, които бяха само с три успеха в последните си 10 домакински мача срещу съперника (3-2-5) и без победа в последните 4. ПСЖ удължи серията си без поражение във Франция на 23 мача и се откъсна с 3 точки пред Монако преди мача на „монегаските” в неделя в Лил.



ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 11 КРЪГ

От 1 ноември (петък)
ПСЖ - Лориен 4:0
На 2 ноември (събота)
Рен - Марсилия
Лион - Гинган
Евиан - Тулуза
Сошо - Сент Етиен
Реймс - Бастия
Аячо - Валансиен
На 3 ноември (неделя)
Ница - Бордо
Монпелие - Нант
Лил - Монако
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ПСЖ 28, 2. Монако 25, 3. Лил 23, 4. Нант 19, 5. Гинган 17, 6. Олимпик (Марсилия) 17, 7.Сент Етиен 17 и др.