Ръководството на Парма иска да закупи окончателно Валери Божинов. Българският национал играе под наем в тима от Италия, а правата му се държат от Манчестър Сити.

Според информация на "Гонг", утре агентът на играча Джери Паломба, ще бъде в Парма, за да разговаря с президента на "дуковете" Томазо Джирарди. Планът на "пармалатите", където преди години игра и Христо Стоичков, е да купят Божинов, който да остане при тях още един сезон. Ръководството на тима от Серия "А" се надява Валери да продължи със силните си изяви и да бъде продаден на голям тим за много пари.

Испанското радио "Кадена Сер", вече алармира, че Валенсия и Севиля имат интерес към българския национал.

След утрешната среща, италианците ще изградят стратегия, с която да влязат в преговори с босовете на Манчестър Сити.

Божинов има договор с "гражданите" за този сезон и още една година след това. След мащабната селекция, която Сити прави в последните трансферни периоди, не е изключено сделката да стане факт.

Таранът вече няколко пъти анонсира, че иска да остане в италианското първенство, така че и неговата гледна точка изглежда ясна. Божинов не крие, че се чувства отлично в Парма. От началото на сезона бившият нападател на Ювентус наниза три решителни попадения в Серия "А". /БЛИЦ