Сръбският гранд Партизан осъди поведението на феновете си заради издигнаха транспарант с антисемитски текст "Само евреи и женчовци" по време на мача срещу Тотнъм (0:0) от Лига Европа. УЕФА ще започне разследване срещу „гробарите” заради поведението на феновете на тима. Европейската централа ще разгледа на 3 октомври и други инциденти - нахлуване на фенове на терена, хвърлени фойерверки и използването на лазер.

"Партизан категорично се дистанцира от антисемитския плакат, чието послание е обида за по-голямата част от гражданите на Сърбия и на истинските привърженици Партизан", заяви клубът на официалния си сайт.

"Ние осъждаме извършителите на този безсмислен акт, който не е само антисемитски, но и акт на омраза срещу Партизан и Сърбия. Това е обида към традициите на клуба. Ние ще помогнем за властите да идентифицират виновните, които ще получат доживотна забрана да посещават спортни мероприятия. Извиняваме се на всички и се надяваме, че това няма да попречи на приятелството ни с Тотнъм и британските футболни фенове", се казва още в съобщението.