На днешния пред преди точно 21 години беше отсъдена последната дузпа за Партизан срещу Цървена звезда. Срещата на 18 март 1995 година завършва при голово равенство 2:2.

Гостите повеждат в резултата с 2:0 с голове на Крупникович и Аджич. В 67-ата минута главният арбитър на мача Зоран Петрович дава дузпа за домакините, след като играчът на Цървена звезда Ненад Сакич играе с ръка в собственото наказателно поле. Зад топката застава Дамир Чакар, който реализира. Минути по-късно Савелич оформя крайното 2:2.

Така това дерби остава паметно най-вече за феновете на Партизан, които вече над 20 години не са виждали 11-метров наказателен удар в полза на любимия отбор в дербито. По-неприятното в случая е, че за целия този период, "гробарите" са били ощетявани нееднократно. Дори в последния 150-ти мач между двата тима, който се проведе преди по-малко от месец, отборът на Божинов и Бандаловски бе ощетен от рефера Владо Глоджович, който не отсъди дузпа в началото на мача. В крайна сметка Звезда спечели двубоя с 2:1.