Българският национал Иван Иванов игра цял мач при победата на Партизан с 2:0 като гост на вечния съперник Цървена звезда в белградското дерби от 13-ия кръг на сръбското първенство.

През първото полувреме на 141-ото дерби между двата тима не бяха отбелязани голове. На почивката Иван Иванов и съотборниците му не се прибраха в съблекалните на „мала Маракана”, а останаха на резервната скамейка след скандал между двата треньорски щаба. Наставникът на „гробарите” Александър Станоевич се спречка с колегите си от другата треньорска скамейка и едва бе предотвратен по-сериозен бой. След инцидента феновете заринаха терена с предмети, и играчите седнаха на резервната скамейка, и не пожелаха да се прибират за почивка в съблекалнята.

През второто полувреме „гробарите” играха по-добре в рамките на седем минути си подпечатаха трите точки. В 72-ата минута Вукич откри резултата, след като се възползва от невероятна грешка на защитата на „звездашите”. Седем минути по-късно Сцепович сложи точна на спора след още едно нескопосано отиграване на „червено-бялата” отбрана.

Така Партизан записа 10-а поредна победа в шампионата и заслужено оглавява временното класиране с 36 точки, докато Цървена звезда е на втора позиция с 29 пункта.

5_6.jpg

6_5.jpg