Партизан (Белград) и Рубин (Казан) завършиха 1:1 в Белград. Сръбският гранд напусна Лига Европа без победа, записвайки 3 равни и 3 загуби.

Гостите могат повече да съжаляват, че не си тръгнаха с пълен актив от точки от иначе негостоприемния “ЮНА”. Вратарят на домакините Никола Петрович с намесите отчая нападателите на Рубин. Стражът първо отрази с котешки рефлекс опасен удар под гредата на Касаев, а малко по-късно с една ръка изби шута на останалия сам срещу него Гьокдениз Карадениз.

Саша Маркович пък профука най-чистото положение за Партизан, но в 53-ата минута се реваншира за пропуска си и с красиво воле в горния ляв ъгъл не остави шанс на вратаря на гостите Гиедриус Арлаускис – 1:0. В 57-ата Остоич от 5 метра пропусна невероятен шанс да изведе “гробарите”, а секунди по-късно дойде и логичното наказание.

Венецуелската перла Саломон Рондон изравни след асистенция на Кристиан Ансалди. После пък нашият Иван Иванов за малко не си заби автогол, след като отклони центриране по посока на собствената си врата, но Петрович със сетни сили изби. Българският национал игра цял мач, но се представи под нивото си.


1par.jpgПартизан – Рубин 1:1рубин_1.jpg
1:0 Саша Маркович (53), 1:1 Хосе Рондон (59)

Белград, “Партизан”
Съдия: Мартин Стрьомбергсон (Швеция)