Партизан спечели 139-ото Вечно дерби на Сърбия, след като в мач от 9 кръг се наложи с 1:0 над Цървена звезда като гост.
 
Двубоят бе очакван със свити сърца в Белград заради поведението на сръбските фенове напоследък, довело до инцидентите в Генуа на европейската квалификация с Италия.
 
От съображения за сигурност за дербито капацитетът на “Мала Маракана” бе намален наполовина – от 60 000 места се продаваха билети само за 30 000.
 
Според данните от сръбските медии на стадиона са присъствали 20 000 зрители и голям брой полицаи. Преди мача в Белград не бяха отчетени инциденти между двете агитки.
 
Единствения гол в мача падна още в 6-ата минута и дойде след грешка на защитата на Цървена звезда. Капитанът на “червено-белите” Славолюб Джорджевич опита да върне топката към вратаря Стаменкович.
 
Пасът на Джорджевич обаче не се получи и топката стана лесна плячка за Клео. Бразилецът подаде на Морейра, който от пет метра без проблем откри резултата. Това бе третият гол на Морейра във вратата на Цървена звезда.
 
С успеха си на “Мала Маракана” Партизан не само измести Цървена звезда от първото място в класирането, но и записа трета поредна победа на стадиона на големия враг и четвърта в последните 4 мача между двата тима.
 
След изиграването на 9 мача и двата белградски гранда са по 22 точки, но Партизан е с по-добра голова разлика. На трето място с 18 точки е Войводина, а утре тимът от Нови Сад приема ОФК Београд./БЛИЦ