Аржентинският национал Хавиер Пасторе се изказа за бъдещето си и дали то е свързано с ПСЖ след слуховете в последните дни, че ще напусне лидера във френската Лига 1. 28-годишният халф загуби титулярното си място при парижани и е свързван преди всичко с Интер и Атлетико (Мадрид). Според последните слухове аржентинецът дори се сбогувал със съотборниците си, защото очаквал трансфер.

„Това е лъжа, че съм си взел сбогом със съотборниците. Мисля винаги за това да играя за този тим и да изпълнявам моите неща всеки път толкова добре, колкото е възможно. В последните срещи получих повече участия и затова съм щастлив”, сподели Пасторе, който пристигна от Палермо в ПСЖ през 2011 година за 42 милиона евро.

„Моят договор изтича след година и половина. Стремя се към повече игрови минути, това е вярно. Решението обаче е на треньора и аз трябва да бъда сигурен, че ще се подобря и ще получа повече шансове за изява”, допълни халфът, който обаче призна, че имало разговори с представители на Интер.

"Да, агентите ми са говорили с представители на Интер, но нямаме договорка. Още сме на етап предложение. Интер е клуб, който много харесвам и с радост бих се върнал в Италия, ако се случи така, че трябва да напусна ПСЖ. Валтер Сабатини (б.р. настоящ спортен директор на Интер) ме доведе в Палермо. Често се чувам с него, но това е нормално", добави Пасторе.