Бразилският нападател Алешандре Пато се завърна в Италия, за да поднови тренировки с Милан, чийто играчи днес започват подготовка за следващия си мач в Серия „А” срещу Сиена на 6 януари. В същото време босовете на „росонерите” разрешиха на другия бразилец Робиньо да остане в родината си до 2 януари, за да продължи преговорите си за трансфер в Сантос.

Вицепризидентът на Милан Адриано Галиани също е в Бразилия и вече договори продажбата на Пато в Коринтианс, но въпреки това 23-годишният нападател се завърна в Италия заедно с приятелката си Барбара Берлускони. Двамата летяха с личния самолет на фамилия Беркускони от Рио де Жанейро. Очаква се Пато да бъде официално продаден на Коринтианс на 3 януари срещу трансферна сума от 15 милиона евро.

"Много трудна сделка е тази за Робиньо. Знаем, че той е идол на нашите фенове, но на този етап между нашата оферта и исканата от Милан сума има много голяма разлика", сподели вицепрезидентът на Сантос Одилио Родригес във връзка с евентуалното привличане на Робиньо. Нападателят получава по 4 милиона евро на година в Милан и не е съгласен на предложената му в Бразилия по-ниска заплата.