Френският елитен Страсбург освободи старши треньора Патрик Виейра, предаде "Скай Спортс". 48-годишният специалист беше назначен през юли миналата година, но не постигна обещаните резултати. Той загуби 15 от 39 мача начело на тима.

Страсбург завърши на 13-отo място във френската Лига 1. От ръководството на "Льо Расинг" обявиха публично, че целта пред тях остава класиране за европейските клубни турнири.

Преди това бившият френски национал Виейра беше начело на Кристъл Палас, като там беше уволнен след неуспешен опит да подмлади селекцията и да наложи офанзивен стил на игра с много подавания. 

Като футболист той остави най-голяма следа в Арсенал, където записа 405 мача и отбеляза 9 попадения. С "артилеристите" спечели три пъти титлата във Висшата лига, четири пъти Купата на Футболната Асоциация, три пъти Камюнити Шийлд.

Виейра е един от вариантите за нов треньор на националния отбор на САЩ. "Янките" нямат мениджър, след като Грег Берхалтер беше освободен заради слабото представяне на Копа Америка 2024.