Френският ляв бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра заяви, че "червените дяволи" са подарили титлата на градския съперник Манчестър Сити. Няколко кръга преди края всичко изглеждаше решено в полза на Юнайтед, но "червените дяволи" първо претърпяха поражение с 0:1 от Уигън, след това допуснаха равенство 4:4 с Евертън на "Олд Трафорд", а после дойде и загубата с 0:1 градското дерби със Сити.

"Винаги смятам, че когато един отбор стане шампион, това е заслужено. Но на себе си мога да кажа, че ние сами дадохме титлата на Сити. Те станаха шампиони едва в последните 30 секунди на сезона. Истината е, че шест кръга преди края имахме 8 точки преднина и съм много разочарован, че Манчестър Юнайтед не успя да свърши работата докрай", сподели Евра, цитиран от Goal.com.

"Много ни критикуваха този сезон, но спечелихме 9 точки повече, отколкото през миналата година. Сити играха най-добрия си футбол. Ние невинаги показвахме най-добрия си футбол, но завършихме със същия брой точки като тях. Това трябва да ви навежда на мисълта, че ако постоянно показваме най-добрия си футбол, ще спечелим първенството с голям точков аванс. Ето защо, аз съм уверен, че следващия сезон ще си върнем титлата", коментира още французинът.

"Не обичам да търся оправдания, но имахме толкова много контузии този сезон. Това бе един от най-тежките ни сезони, откакто съм в Манчестър Юнайтед. Отпаднахме рано от Шампионската лига и загубихме играч като Неманя Видич - представяте ли си какво би станало, ако Венсан Компани бе пропуснал целия сезон за Сити? В някои мачове се наложи да играя като централен защитник заедно с Майкъл Карик. Но трябва да благодаря на момчетата, защото се борихме до последно. Зная, че не е лесно да завършиш сезона без трофей. Това е фкат. Но дадохме всичко от себе си и 30 секунди преди края на сезона бяхме победители в първенството. Зная, хората ще кажат, че играчите на Юнайтед не бива да говорят така, но това е истината. Това бе много трудна година за нас и съм тъжен за моите съотборници. Те заслужават нещо по-добро от това", завърши Евра.