Един от най-големите чешки футболисти за всички времена Павел Недвед съблече завинаги екипа. Бившият халф на Спарта (Прага), Лацио и Ювентус обяви оттеглянето си от футбола със специално обръщение в неговия личен уебсайт. 36-годишният чех бе заявил, че ще прекрати кариерата си след края на миналия сезон, но след това промени своето мнение и разкри, че е готов да изслуша предложенията към себе си. Той беше на крачка от договор с шампиона на ОАЕ Ал Ахли, но днес официално отсече, че спира с футбола. 
 Неговото обръщение:

„Реших да не приемем нито една от офертите, които ми бяха предложени през последните седмици, и най-накрая сложих край на кариерата си. Сега ще посветя времето си на моето семейство, на жена ми и на децата ми. Искам да благодаря на всички фенове за тяхната подкрепа, която ми оказаха през всичките тези години”

Недвед изкара 13 сезона в италианската Серия „А”. Той се присъедини към Лацио през 1996 година от тима на Спарта (Прага) и успя да спечели Скудетото през 1999 година, два пъти Копа Италия (1998, 2000), КНК през 1999 година, Суперкупата на Европа (1999), както и на два пъти Суперкупата на Италия (1998, 2000).
През 2001 година Недвед се присъедини към тима на Ювентус, където трябваше да замести легендарния Зинедин Зидан и в интерес на истината, не се справи никак лошо. Той спечели Скудетото на два пъти (2002, 2003), два пъти Суперкупата на Италия през същите години, а титлите на „Старата госпожа” от 2005 и 2006 година, които бяха спечелени с основно негово участие, бяха отнети заради скандала Калчополи.
Най-големият успех на Недвед обаче остава спечелването на „Златната топка” през 2003 година, когато чехът нямаше никаква конкуренция по европейските терени. Той също така има 91 мача и 18 гола за националния отбор на Чехия, като през повечето време е бил и капитан на тима.