Звездата на Олимпик (Марсилия) Димитри Пайе най-после говори за преминаването си в клуба и ситуацията в Уест Хям. Французинът си тръгна от "чуковете" със скандал, а критиките към него не спираха от страна на лондончани и на феновете им.

„Нямах никакво желание да се боря по дъното на Висшата лига. Дефанзивната система, която избрахме, не ми доставяше никакво удоволствие. При постройка 5-4-1 пред нашето наказателното поле, можех да получа цялата свобода на света, но ми е трудно да обясня защо не се получаваше", каза Пайе пред "Екип".

"Бях бесен. Трудех се неуморно във всеки мач, без това да ми носи никакво удовлетворение. Влязох в контакт с Олимпик Марсилия и по-специално с треньора Руди Гарсия, чиято игрова философия ми е добре известна. Затова направих избора си на момента. Ако бях изчакал 6 месеца, това щеше да е загубено време за мен", продължи коментира 29-годишният френски национал.

„Докато бях в Уест Хям, спечелихме с 1:0 срещу Хъл Сити, а противникът ни четири пъти удряше гредите. В съблекалнята всички бяха щастливи, но нашият играч на мача беше гредата. Казах си: няма как да станеш по-добър тук. Всъщност беше точно обратното – рискувах да тръгна надолу. Нуждаех се от друго предизвикателство", разкри още Пайе.

„Предупредих ги още през лятото, че мога да си тръгна, а може би те си помислиха, че не говоря сериозно. Мениджърът Славен Билич беше наясно, че исках да играя за друг тим. Говорихме си по този въпрос след завръщането ми от Евро 2016, но клубът затвори вратата и аз уважих избора им. През януари ги информирах, че искам да играя за Марсилия и за никой друг тим. В деня, когато ми отвърнаха с „не“, вече беше ясно. Аз им отвърнах, че повече няма да играя за Уест Хям. Тази година и половина, която изкарах при тях, беше страхотна и никога няма да я забравя“, завърши халфът.