Запалянковците на бразилския Фламенго нарочиха бившия най-добър футболист в света Роналдиньо за най-големият виновник за отпадането от турнира Копа Либертадорес.

След мача с Ланус, който бе спечелен от Фламенго с 3:0, недостатъчно за класиране в следващата фаза, двадесетина запалянковци критикуваха играта на Роналдиньо и я оцениха като "срамна", въпреки двете асистенции на бразилския магьосник. В един момент запалянковците на "Менго" блокираха колата му, а клубният автобус бе замерван с камъни.

Телохранителите на Роналдиньо извадиха пистолети, за да предупредят тълпата да спре.

"Не смятаме да критикуваме политиката на клуба, а само играта на Роналдиньо. Това, което той показа, не може да се хареса на никой, който разбира от футбол. Той не уважава клуба и не играе, както може. Майсторството на Роналдиньо е в миналото, а сега той се държи непрофесионално. Играчът, който е най-добре платен и който трябва да бъде пример на младите, няма достатъчно уважение към цветовете и фланелката на Фламенго. Особено ни боли от слуховете, че след загубата от Емелек си е направил парти и скара с приятели", пише в писмо на запалянковците на най-популярния бразилски футболен клуб.