Първата трансферна бомба на идното лято е на път да бъде осъществена, след като голямата звезда на Манчестър Юнайтед Пол Погба е постигнал договорка с ръководството на испанския гранд Реал (Мадрид), съобщава „Ас“. Световният шампион с Франция от миналото лято в Русия се е разбрал за заплатата си, ако сделката между „кралския“ клуб и „червените дяволи“ стане факт.

Френският халф ще получава по 12 милиона евро на година, ако трансферът се осъществи. Това е с около 2 милиона евро по-голяма залата в сравнение със сегашното му възнаграждение на „Олд Трафорд“ след удържане на данъците.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Погба иска трансферът да приключи до началото на лятната подготовка, а причината е, че не желае преминаването му на „Сантяго Бернабеу“ да се превърне в сапунена опера като онази през 2016 година. Тогава Манчестър Юнайтед го купи от Ювентус за 105 милиона евро.

Треньорът на Реал Зинедин Зидан лично настоявал пред президента Флорентино Перес за привличането на Погба, който пък иска да играе в Шампионската лига, а това не е сигурно засега с „червените дяволи“, които водят битка за класиране в четворката на Висшата лига.

Самият Погба, който през този сезон има 16 гола и 11 асистенции за 44 мача за Манчестър Юнайтед във всички турнири, преди дни е споделил в съблекалнята на отбора желанието си да отиде да играе на „Сантяго Бернабеу“. Настоящият договор на 26-годишния французин с „червените дяволи“ изтича през лятото на 2021 година.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19