Испанският национал и ново попълнение на Челси Педро Родригес даде прощална пресконференция в Барселона и разкри защо е напуснал каталунския клуб. На пресконефернцията присъстваха голяма част от бившите му вече съотборници - Андрес Иниеста, Лионел Меси, Луис Суарес и Жерард Пике. 28-годишният нападател вече дебютира за новия си клуб с гол и асистенция при победата в гостуването срещу Уест Бромич (3:2) в края на миналата седмица.

„Не съм се подготвил изобщо. Ще говоря каквото ми казва сърцето. Не зная как да започна, затова ще слушам сърцето си. Тук научих много от големи футболисти и от големи треньори. Искам да им благодаря искрено. Запазвам в себе си само хубавите спомени и спечелените трофеи. Голямата ми мечта беше да играя с Барса. Това е най-добрият клуб в света. Няма друго място на света като това тук. Сега обаче съм част от друг клуб, който харесвам и където ще играя повече. Тъжно ми е, че си тръгвам, но съм щастлив от постигнатото и наученото от моите колеги. Искаше ми се да се пенсионирам в Барса, но обстоятелствата са такива", започна Педро Родригес.

"Поднових договора си през юни с намерението да остана. Въпреки това не изключвах и варианта да си тръгна. Най-лесното нещо на света беше да остана, да не играя редовно и да трупам отличия. Взех трудно решение. Поемам риск, но това е моето решение и съм щастлив с него. Разбрах, че трудно ще играя редовно в Барселона. Имах предложения и от други английски отбори като Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Челси беше най-настойчив и клубът ме убеди да отида в Лондон. Моуриньо ми се обади и ми каза, че иска да направя отбора му по-силен", каза още 28-годишният нападател.

"В последния сезон страдах много, не бях щастлив. Усещах, че нямах голяма роля в състава и бях тъжен. Реших да поема нов път. Не беше въпрос на пари", разкри още испанецът, а пресконференцията му приключи с бурни аплодисменти.