Нападателят на Барселона Педро Ледесма Родригес у убеден, че той и съотборниците му ще успеят да отстранят Арсенал и ще се класират за 1/4-финалите в Шампионската лига. В първия 1/8-финален сблъсък каталунците загубиха в Лондон с 1:2.

“Знам, че първият мач бе прекрасен за неутралните фенове, но ние полудяваме, когато губим така мачове. Не спираме да мислим за този мач, в който имаше много тичане и много шансове за гол. От главата ми не излезе факта, че сме загубили. Сега искам да сме по-добри и да постигнем един по-добър резултат, който да ни прати в следващия кръг”, сподели Педро.

“Ние имаме същи стил на игра като тях с бързи контраатаки, въпреки че си мисля, че през първото полувреме там изпуснахме много шансове. Ако бяхме ги вкарали, нещата щяха да изглеждат съвсем различно. Така се стигна до един комичен резултат, тъй като ние заслужавахме победата. Но човек се нуждае и от малко късмет. На “Камп Ноу” не бива да допускаме да ни изненадат с бързите си контри, а трябва да ги натиснем още от началото и да не ги оставяме да дишат. Резултатът от първия мач не е в наша полза, но ние можем да го обърнем с пълна концентрация и мотивация и да повторим това, което направихме с тях миналия сезон”, допълни още 23-годишното крило на Барса.

От 26 октомври миналата година до 29 януари тази година Педро вкара 18 гола в 21 мача във всички турнири, но от тогава се разписа само веднъж в 7 срещи.

През миналия сезон домакинството в реванша даде предимство на Барса, която бе постигнала 2:2 в първия мач в Лондон. След това обаче каталунците спечелиха с 4:1 на свой терен и с общ резултат 6:3 се класираха за 1/2-финалите в Шампионската лига. /БЛИЦ