Бившият български национал Георги Пеев получава по-голяма заплата от звездата на Порто Радамел Фалкао, който е голмайстор на Лига Европа с 15 попадения.

Според руския вестник "Спорт Сегодня" Пеев прибира по 800 000 евро на година от Амкар (Перм), докато колумбиецът Фалкао получава от Порто само 700 000 евро на сезон.

Учудващо в случая е, че клубът от Перм бе на прага на финансова криза и за малко да се откаже от участие в Премиер лигата заради натрупани дългове. Малко по-малко от Пеев пък взима Благой Георгиев в Терек. Той получава по 720 000 на сезон. Другият българин в Амкар - Захари Сираков, взима доста по-малко на фона на другите ни сънародници в Русия, като той се подписва срещу 300 000 годишно.

Българите в Русия не са в топ 50 по заплати. Там начело е немският голмайстор на Динамо (Москва) Кевин Курани с 5,7 милиона евро, следван от Дани от Зенит с 3,4 милиона евро и Андрей Воронин също от Динамо с 3 милиона евро. Извън десетката е Роберто Карлуш, който получава по 2 милиона евро на година, но пък бразилецът получи 5 милиона на ръка при трансфера си в Анжи (Махачкала). /БЛИЦ